PSD anunță că la rectificare vor fi prevăzute fonduri pentru creșterea pensiilor de la 1 septembrie.

PSD anunță într-un comunicat de presă că rectificarea bugetară pregătită de Ministerul Finanțelor prevede fonduri pentru salarii și pensii, inclusiv pentru creșterile prevăzute prin noua Lege a pensiilor care intră în vigoare de la 1 septembrie.

Informațiile apar după ședința coaliției de guvernare PSD – ALDE de azi, în care Eugen Teodorovici a prezentat detalii din proiectul de rectificare.

Sunt probleme cu banii la nivelul autorităţilor, dar Guvernul nu are probleme cu banii de salarii şi de pensii, informaţiile în acest sens fiind nebuniile unora, a declarat joi ministrul Economiei, Niculae Bădălău, la prezentarea bilanţului de activitate pe ultimele 8 luni.

„Sunt probleme cu banii, dar nu sunt probleme care nu se pot rezolva. Ei trebuie reaşezaţi şi cu siguranţă terminăm cu un deficit de sub 3%. (…) În ministerul meu nu sunt probleme cu banii, noi având companii de succes, care câştigă. E normal (să fie probleme cu banii, n.red.), România îşi doreşte mult, eu mi-aş dori investiţii, aeroport în fiecare oraş etc, la asta mă refer. Nu avem o problemă cu salarii şi pensii, astea sunt nebuniile unora, şi nici nu aş putea să fiu prea riguros aici, eu nefiind ministru la Finanţe”, a afirmat Niculae Bădălău.