Tranzacţia va duce la combinarea activităţilor Yahoo! în domeniul motoarelor de căutare, email şi mesagerie cu divizia AOL a Verizon. Finalizarea tranzacţiei, care a fost anunţată prima dată în luna iulie 2016, este programată pentru al doilea trimestru al acestui an, scrie Agerpres.

'Termenii modificaţi ai acordului oferă un rezultat corect şi favorabil pentru acţionari. Oferă protecţie pentru ambele părţi şi o cale clară pentru finalizarea tranzacţiei', a declarat vicepreşedintele Verizon, Marni Walden.

Verizon încearcă de mai multe luni să convingă Yahoo să modifice termenii acordului încheiat în luna iulie a anului trecut pentru a lua în calcul pagubele provocate Yahoo de două importante atacuri informatice. Compromisul încheiat marţi prevede că Verizon şi Yahoo vor împărţi povara financiară a eventualelor acţiuni juridice în legătură cu atacurile informatice.

În luna septembrie a anului trecut, Yahoo a anunţat că informaţiile personale cu privire la cel puţin 500 milioane de conturi au fost furate în urma unui atac informatic. Yahoo a avertizat că informaţiile furate ar putea include numele, adresele de e-mail, numere de telefon, data naşterii şi parolele pentru cele 500 milioane de conturi.

Yahoo! a fost înfiinţat în 1994 şi, în prezent, este unul din giganţii Internetului cu aproximativ 11.000 de angajaţi la nivel mondial. Marissa Mayer, numită în fruntea Yahoo! în vara lui 2012 pentru a relansa afacerile companiei, a anunţat la începutul lunii februarie 2016 că are intenţia de a analiza mai multe 'alternative strategice' pentru operaţiunile de bază din domeniul Internetului şi de asemenea de a reduce efectivele companiei cu 15%.