”Noua noastră arhitectură inovatoare impulsionează toate segmentele și relațiile de business. Ca rezultat, SAP a obținut o creștere de două cifre atât a profitului operațional, cât și a veniturilor din cloud și suport. În plus, suita de soluții S/4HANA nu a fost niciodată mai puternică și de aceea reiterăm cu convingere perspectivele noastre de business pentru întregul an”, a declarat Bill McDermott, CEO SAP.

Astfel, potrivit standardelor SAP de raportare non-IFRS, veniturile totale înregistrate de companie în prima jumătate a anului au fost de 9,96 miliarde de euro, față de 9,47 miliarde de euro în aceeași perioadă din 2015, profitul operațional s-a situat la 2,62 miliarde de euro, în creștere cu 8%, iar profitul după impozitare a fost de 1,74 miliarde de euro, cu 5% mai mare față de perioada de referință.

De asemenea, veniturile din cloud și software au fost de 8,21 miliarde de euro, în creștere cu 8% comparativ cu primul semestru al anului trecut, rezultat datorat creșterii vânzărilor de soluții software on-premise în al doilea trimestru al anului, dar și majorării vânzărilor pe segmentul de subscrieri cloud și suport din ultima perioadă.

Suita de aplicații de business SAP S/4HANA, care ajută clienții SAP să își optimizeze la maximum procesele de afaceri în era digitală, a depășit 3.700 de clienți, după ce portofoliul de soluții a fost extins și pentru domeniile Educație și Cercetare și industriile Apărare și Securitate. 

”Am făcut ceea ce am spus că vom face – un al doilea trimestru foarte puternic. SAP merge înainte, cu un succes extraordinar pe toate liniile de business. Susținuți de dorința de inovare a clienților noștri, am surclasat competiția, atât ca cifră de afaceri, cât și ca profit net”, a spus Luka Mucic, CFO SAP.

Unul dintre factorii care garantează succesul SAP pe termen lung este abilitatea companiei de a atrage și reține talente. La sfârșitul primului trimestru, rata de retenție a angajaților era de 92,6%, la același nivel ca în aceeași perioadă a anului trecut.

Perspective de business pentru restul anului

Pe baza rezultatelor solide din primul semestru, reprezentanții SAP reiterează perspectivele de business pentru restul anului. Astfel, potrivit estimărilor companiei, veniturile din subscrierile cloud și suport vor crește la 3,05 miliarde de euro, cu 33% mai mult față de 2015, veniturile cloud și software vor crește cu 8%, iar profitul operațional va ajunge la 6,7 miliarde de euro.