În primul semestru din 2014, Euroins România a înregistrat venituri din prime brute subscrise de 225,3 milioane de lei (50,2 milioane de euro). 

"Rezultatele înregistrate de Euroins România în prima jumătate a anului 2015 reprezintă efectele implementării unei strategii bazate pe segmentarea mai detaliată şi mai corectă a portofoliului, identificarea cu mai mare acurateţe a factorilor de risc, precum şi introducerea de noi indici de rating bazaţi pe factori de risc semnificativi din punct de vedere statistic şi, nu în ultimul rând, reducerea eterogenităţii în cadrul claselor de rating", a menţionat directorul general al companiei. 

Acesta a adăugat că, în primele şase luni, Euroins România a plătit despăgubiri în valoare de 265 de milioane de lei, în creştere cu 59% faţă de cele 166,8 milioane de lei, achitate în primul semestru din 2014. 

"Ca urmare a implementării noii strategii, valoarea medie a despăgubirilor pentru toate liniile de business a scăzut cu 5% în primul semestru din 2015. Pe segmentul RCA, valoarea medie a despăgubirilor a scăzut cu 6%. Unul dintre principalele motive ale acestor scăderi este că Euroins România a agreat noi parteneriate cu service-urile auto, care au însemnat bonificaţii financiare la plata accelerată a reparaţiilor prestate", a mai spus Tobescu. 

Directorul general al Euroins România a adăugat că valoarea medie a cererilor de despăgubire a scăzut cu 20%, ca urmare a strategiei de îmbunătăţire a tarifării pentru categoriile riscante, respectiv a frecvenţei mai scăzute a cererilor de despăgubire. 

Euroins România este subsidiara Euroins Insurance Group (EIG), care deţine o cotă de piaţă de aproximativ 7% în Bulgaria, România şi Macedonia, având peste 1.200 de angajaţi. În 2013, EIG a achiziţionat operaţiunile societăţilor QBE în Bulgaria şi România şi operaţiunile Achmea business în Bulgaria (Interamerican). 

AGERPRES