"Scăderea veniturilor din prime a fost planificată, în contextul eforturilor companiei de a restructura portofoliul RCA, ieşind treptat din segmente neprofitabile precum autocamioane grele, autoremorci şi autobuze (peste 17 locuri)", se arată într-un comunicat al companiei.  

Euroins România a redus anul trecut cu peste 70% numărul poliţelor de asigurare pe segmentele cu cea mai mare frecvenţă şi valoare mare a daunei (precum autocamioane grele, autobuze etc).

Ca rezultat, compania şi-a îmbunătăţit s indicele de solvabilitate şi a scăzut numărul de daune solicitate şi plătite pe Carte Verde (din care multe erau în mod tradiţional provocate de autocamioane), respectiv de despăgubiri pentru vătămări corporale şi, de asemenea, pagube material, informează comunicatul citat.

Intrările de capital din partea acţionarului Euroins Insurance Group au însumat anul trecut de 20 milioane de euro.

EIG, acţionarul Euroins România, a achiziţionat în 2013 portofoliile Interamerican şi QBE în România şi Bulgaria, şi continuă strategia de extindere. Anul trecut, EIG a demarat activităţi extensive în Grecia, iar în 2015 analizează oportunităţile pe pieţe din Europa Centrală (Polonia, Cehia, Slovacia şi Ungaria).