Profitul Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa, a scăzut cu 3,9% în primul trimestru din 2014, pe fondul majorării cheltuielilor în SUA,.

Timotheus Hoettges, directorul general al Deutsche Telekom, a anunţat că divizia T-Mobile, al patrulea mare operator de telecomunicaţii din SUA, are nevoie de investiţii pe termen lung.

T-Mobile a raportat pierderi de 115 milioane de dolari.

Profitul net a ajuns la 1,82 miliarde de euro în primele trei luni din acest an, comparativ cu 564 milioane de euro în perioada similară din 2013, datorită vânzării portalului Scout24 Holding GmbH.

Deutsche Telekom a confirmat că se aşteaptă ca profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) să rămână stabil, la aproximativ 17,6 miliarde de euro.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization – OTE, care, la rândul său, deţine 54,01% din Romtelecom.

Divizia de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia. AGERPRES