Grupul german Daimler a anunţat vineri o creştere a veniturilor de 28% în primul trimestru, la 25,1 miliarde de euro, ca urmare a evoluţiei bune a mărcii de lux Mercedes pe pieţele din China şi SUA, transmite Reuters.

Daimler a raportat un profit înainte de taxe şi impozite (EBIT) de 2,1 miliarde de euro, faţă de o pierdere de un miliard de euro în perioada similară a anului trecut.

Analiştii consultaţi de Reuters se aşteptau la venituri de 22,6 miliarde de euro şi un profit EBIT de 1,49 miliarde de euro.

Divizia de autovehicule Mercedes-Benz a înregistrat o marjă EBIT de 9,8%, neobişnuit de ridicată, având în vedere că Daimler se aştepta să atingă un nivel de 10% abia în a doua jumătate a anului 2012.

„Principalele fundamente sunt creşterea vânzărilor, mai ales în China şi SUA, o gamă de produse adecvată, dar şi efecte pozitive ale cursului de schimb”, potrivit unui comunicat al grupului.

Constructorul german va raporta date financiare detaliate la 27 iulie. Pentru întreg anul 2010, Daimler se aşteaptă la un câştig EBIT de 2,5-3 miliarde de euro.

SURSA: Mediafax