Politica de schimbare a guvernului prin forță în Venezuela este sortită eșecului. Oferirea de recompense, în stilul cowboy-ilor rasisti din Vestul Sălbatic, demonstrează disperarea elitei supremaciste a Washingtonului și obsesia acesteia impotriva Venezuelei de a realiza randamente electorale în statul Florida, se arată într-un comunicat al Ambasadei Republicii Bolivariene Venezuela.

Frustrarea profundă a Casei Albe este un produs al păcii care domnește astăzi în Venezuela, ale cărei autorități au reușit să neutralizeze toate loviturile de stat și încercările de destabilizare planificate și finanțate din Statele Unite.

De asemenea, guvernul Donald Trump nu acceptă faptul că, folosind un model propriu și fără precedent, guvernul Nicolás Maduro reușește să gestioneze în mod adecvat amenințările Covid-19, în fața eșecului răsunător pe care instituțiile americane au demonstrat-o în această problemă.

Este necesar să reamintim rolul de renume mondial pe care l-a jucat Guvernul Bolivarian din Venezuela în facilitarea negocierilor și semnarea acordului de pace între guvernul columbian și FARC. Comandantul Hugo Chávez și Nicolás Maduro, mai întâi în funcția de cancelar și apoi în calitate de președinte, au fost actorii cheie în realizarea unui astfel de acord relevant pentru societatea columbiană.

DEA a fost principalul actor internațional în protecția producției și procesării de droguri în Columbia”

În mod ironic, în Columbia se produce medicamentul căruia Statele Unite îi permite să intre și populația sa îl consumă sălbatic. DEA a fost principalul actor internațional în protecția producției și procesării de droguri în Columbia și garantând și vigilând transferul său către neuronii tinerilor din Statele Unite.

Astăzi, prin declarațiile celor direct responsabili, se verifică afirmațiile pe care Guvernul Bolivarian le-a făcut asupra planificării acțiunilor teroriste pe teritoriul columbian, finanțate și direcționate din Statele Unite, împotriva păcii și stabilității Venezuelei. Aceasta arată complicitatea și supunerea absolută în fața Statelor Unite a autorităților din Columbia, care ignorând astfel de afirmații grave și respingând informațiile specifice care le-au fost furnizate în mod oportun, și-au împrumutat teritoriul și resursele pentru conspirații împotriva Venezuela, în încălcarea directă a acordurilor internaționale și a Cartei Națiunilor Unite.

Poporul din Venezuela și Guvernul său Bolivarian vor confrunta cu adevăr toate atacurile și minciunile care provin din statul principal care promovează terorismul și traficul de droguri în lume. Instituțiile democratice venezuelene garantează protecția poporului său venezuelean împotriva oricărei acțiuni disperate ale guvernului Donald Trump. Independența Venezuelei este consolidată în fața fiecărui atac al imperialismului american decadent și infam, se mai precizează în comunicat.