Venchi a inaugurat in mod oficial prima chocogelaterie de pe piata din Romania, dar si prima din Europa in afara Italiei. Acesta este primul magazin de acest fel de pe piata din Romania si a absorbit o investitie de peste 250.000 de euro, conform declaratiei lui George Balan, general manager al Caramel Lounge, unicul importator national.

Primul magazin Venchi esti situat in Capitala, pe Calea Victoriei, si are o suprafata de 45 de metri patrati, cuprinzand si un laborator de preparare a ingehtatei.

0-20519-chocaviar.jpgDeoarece din perspectiva Venchi ciocolata este ea insasi o filosofie, din laboratoarele sale ies adevarate opere de arta gastronomica, care imbina aromele antice ca si traditia Venchi si ingredientele naturale printr-un mod artizanal de preparare. Printre cele mai scumpe produse aflate in portofoliul Venchi se numara trabucurile Cuba de ciocolata cu nougatine, chocaviar-ul si bomboanele Cuba Rhum. Pretul chocaviarului (foto stanga) ajunge pana la 50 de euro/kg.

Cum produsele Venchi sunt o demonstratie a rafinamentului si a bunului gust, in viziunea lui George Balan clientul chocogelateriilor Venchi sunt „persoanele cu venituri peste medie, care au un stil de viata autentic rafinat si care stiu sa aprecieze gustul ciocolatei de lux”.

George Balan mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri de peste 300.000 de euro, pentru ca in 2009 sa ajunga la un business de 1 milion de euro. Tot in 2009 Caramel Lounge isi propune sa deschida (cel mai tarziu in luna septembrie) un nou magazin in Constanta, pentru ca apoi sa se extinda si in Brasov. Astfel, pentru urmatorii trei ani, compania vizeaza un volum de investitii de 500.000 de euro.

In ceea ce priveste piata ciocolatei si a inghetatie de lux din Romania, George Balan a mentionat ca aceasta0-20520-inghetata.jpg „este la inceput in Romania, insa potentialul ei este masiv. Venchi prin Caramel Lounge isi propune sa devina numarul lider de piata in Romania pe segmental ciocolatei si al inghetatei de lux, dar si sa pozitioneze Romania ca una dintre pietele principale pentru Venchi devenind un etalon pentru celelalte piete”. Acesta estimeaza ca piata de ciocolatei si a inghetatei de lux va ajunge in acest an pana la 10% din totalul pietei.

Venchi este o companie italiana specializata in productia si comercializarea de ciocolata de calitate superioara, fiind infiintata de Silvano Venchi in anul 1878.

In acest moment Venchi detine o fabrica proprie in Castelletto Stura si este singurul laborator-industrial italian care a rausit sa-si mentina intacta traditia de-a lungul celor 130 de ani. Din aici iau nastere peste 350 de sortimente speciale, create intotdeauna dupa retete unice apartinand valoroaselor marci Venchi: Venchi, Talmone, Unica, Cuba.