La acest lucru nu ne-am fi puutut gândi până acum. Este o decizie șoc a unei instanțe. S-a întâplat la Baia Mare. Trotinetele electrice care din fabric au o viteza mai mare de 25 km pe oră sunt considerate mopede. Acestea pot fi conduse cu permis de conducere de tip AM. In lipsa acestui tip de permis conductorul riscă dosar penal.

Este vorba despre o sentință clară. Politia a pornit începerea urmăririi penale pentru ca un cetățean cu trotineta a condus pe drumul public fără un permis de conducere valabil.

Astfel, nu se poate circula cu trotinetele electrice care pot depasi 25 de km/h pe carosabil fara a avea permis de conducere, categoria AM. Desi Politia nu verifica viteza pe care o atinge o trotineta la un anumit moment, e important sa intelegem ca in urma unui accident  poate rezulta, pe langa posibile rani, un dosar penal, conform e-juridic.manager.ro.

Mai mult, o astfel de sentinta se poate aplica la fel de bine si in cazul bicicletelor electrice care depasesc 25 de km/h. Daca nu vreti sa fiti obligati sa aveti permis de conducere, asigurati-va ca viteza acestora este limitata din fabrica, mai spune sursa citată.