„Ceea ce am vrut să spun în această carte e că politica s-a îndepărtat foarte mult de oameni şi trebuie să-şi regăsească adevărat menire. Se poate citi din această carte primul capitol, aşa cum a spus domnul ministru Ionuţ Vulpescu, şi ultimul capitol, pentru a simplifica; primul capitol este un diagnostic, ultimul capitol este un program. Vreau să vă spun şi un secret. Am visat ca această carte să fie începutul unui ciclu politic despre alegerile din decembrie; am crezut că un nou ciclu politic în care va veni o putere nouă va ţine cont, va încerca măcar să ia două-trei idei din acest ghid şi să le ducă mai departe, pentru că sensul cel mai important al politicii, principala făgăduinţă pe care o face politica oamenilor este să-i treacă deşertul, să-i treacă deşertul social, deşertul politic. Scopul politicii este omul şi noi am pierdut acest lucru. Scopul politicii nu este să crească PIB-ul, nici să crească productivitatea sau randamentul, ci este fericirea oamenilor. Avem nevoie să redescoperim omul. Asta înseamnă să consideri că omul este mai important decât propriul tău partid sau că România este mai importantă decât partidul din care faci parte”, a spus Vasile Dîncu, citat de Agerpres.

La lansarea cărţii au participat, printre alţii, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, şi rectorul UBB, academicianul Ioan Aurel Pop. 

„Dacă ne gândim la subtitlul cărţii, nicio strategie pentru România viitoare nu poate să aibă în centru decât cartea. Cartea, cu textele, pretextele şi subtextele sale sunt cele care structurează o naţiune. (…) Până la urmă, a guverna, a fi la putere înseamnă, dacă citeşti cărţile lui Vasile Dîncu, o formă de a organiza speranţa. Politica trebuie să-ţi creeze un mecanism de entuziasm, nu doar a câştiga puterea. (…) Este o carte care îndeamnă la refacerea acestui dialog dintre noi, dintre instituţii, dintre culturi, e o carte aparent pesimistă, dar care transmite un mesaj profund optimist”, a spus Ionuţ Vulpescu. 

Volumul „Politically incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă” (Vasile Sebastian Dîncu, Editura Şcoala Ardeleană) a fost lansat în prezenţa câtorva sute de persoane, în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a Târgului de carte GAUDEAMUS.