Sargsyan a sprijinit propunerea, informează biroul de presă al guvernului, citat de agenţia de presă Arka.
‘Ar trebui să folosim relaţiile noastre de prietenie pentru adâncirea şi extinderea cooperării între cele două ţări, în primul rând relaţiile economice’, a declarat Sargsyan. ‘Comunitatea armeană respectată şi influentă din România poate servi ca o platformă pentru stimularea dezvoltării în continuare a relaţiilor armeano-române’, a declarat demnitarul armean.
Sargsyan a confirmat, de asemenea, invitaţia adresată premierului român, Victor Ponta, de a vizita Armenia şi a subliniat că această vizită va da un nou impuls cooperării economice dintre cele două ţări.
Cooperarea în domeniul tehnologiei informaţiei şi în sectoarele turismului şi agriculturii s-a numărat printre problemele discutate de premierul armean şi ministrul român al economiei, care este de origine armeană – a amintit Arka.
Potrivit publicaţiei armene ”Aysor”, Vosganian şi Sargsyan au subliniat importanţa organizării de reuniuni ale Comisiei Mixte Interguvernamentale de Cooperare Economică şi Tehnico-Ştiinţifică, la Erevan şi Bucureşti, în acest an.
Potrivit ”Aysor”, la sfârşitul întâlnirii, Varujan Voskanian i-a dăruit lui Sargsyan romanul său ‘Cartea Şoaptelor’ pe tema genocidului armean şi a deportării armenilor. Acesta a fost lansat în România, în 2009, şi a fost desemnat de criticii literari spanioli cea mai bună apariţie literară în limba spaniolă, în anul 2011.
Sursa: Agerpres