"Eu cred că trebuie să izolăm aceste tentative, exact aşa cum sunt ele, tot aşa cum ar trebui să sancţionăm", a spus Vosganian, într-o emisiune televizată.

Comentariul acestuia a fost făcută ca urmare a desfășurării Școlii de vară de la Tușnad-Băi, unde europarlamentarul Laszlo Tokes a spus că autorităţile române trebuie să ceară iertare maghiarilor pentru epocile post-Trianon şi post-comunism. Iar în schimbul pământurilor pierdute, maghiarii sunt îndreptăţiţi să ceară autonomia.

Prezent la lucrările Universității de vară, premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus  că încă nu a venit momentul ca Budapesta să intervină în problema autonomiei pentru maghiarii din România.

Invitat în aceeași emisiune televizată, fostul ministru al culturii, Theodor Paleologu, a spus că "nu e o noutate, că am mai auzit, de la începutul anilor ’90 astfel de declaraţii ale lui Laszlo Tokes".

"Cred că noi suntem cu toţii de acord, dar problema e că nu suntem în stare să acţionăm în aşa fel încât presiunea UDMR să nu fie mereu câştigătoare, aşa cum se întâmplă de 20 de ani, sau cel puţin din 1996 încoace", a mai spus Paleologu.