Varianta Omicron a provocat o primă victimă în Israel! Pacientul era vaccinat cu ambele doze

Chiar dacă bărbatul respectiv avea o vârstă avansată și avea condiţii medicale preexistente, acesta era vaccinat cu ambele doze de vaccin anti-COVID. Totodată, acesta murit în ziua de luni, 21 decembrie, potrivit timesofisrael.com

Premierul israelian Naftali Bennett a avertizat duminică, într-un mesaj televizat, că în Israel a început al cincilea val al pandemiei de COVID-19, provocat de varianta Omicron a COVID-19.

Conform celor spuse de Naftali Bennett, Israelul a reuşit să câştige timp prin adoptarea rapidă a unor restricţii şi măsuri de îndată ce apariţia acestei variante a fost anunţată de Africa de Sud la sfârşitul lui noiembrie, dar acum acest avantaj tinde să dispară pe fondul înmulţirii îmbolnăvirilor.

Guvernul israelian a adăugat marţi şi SUA pe „lista roşie”⁣ cu ţările de risc epidemiologic unde cetăţenii israelieni nu mai au dreptul să călătorească decât cu un permis special. Cel puţin 340 de cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron au fost confirmate până marţi în Israel.

Israelul vrea să înceapă administrarea unei a patra doze de vaccin

Anterior, autoritățile din Israel s-au reunit pentru a discuta o posibilă administrare unei a patra doze de vaccin anti-COVID. Cel mai mare spital din Israel, Sheba Medical Center, a anunțat că va realiza teste pentru a măsura eficiența unei a patra doze de vaccin anti-COVID, în contextul în care autoritățile israeliene iau în considerare lansarea unei campanii de vaccinare cu o altă doză de vaccin.

Teste vor fi realizate pe un număr de 100 de persoane, personal medical al centrului, care vor fi monitorizate pentru a vedea dacă cea de-a patra doză de vaccin crește nivelul anticorpilor, spune un purtător de cuvânt al spitalului, adăugând că majoritatea participanților au mai participat la astfel de experimente realizate de Sheba Medical Center.

Ziarul local Haaretz notează că peste un milion de persoane au refuzat să se vaccineze cu cea de-a treia doză, considerând că primele două sunt suficiente. Cu toate acestea, guvernul israelian este îngrijorat de decizia oamenilor, insistând asupra vaccinării cu schema completă pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Recent, cercetătorii medicali din Israel au informat că serul injectabil anti-Covid-19 dezvoltat de Pfizer-BioNTech este eficient împotriva noii tulpini Omicron. Conform analizelor din laborator, trei doze de vaccin oferă protecție imunitară împotriva noii tulpini sud-africană.