Veniturile diviziei de telefonie Nokia au depăşit, de asemenea, prognozele, în timp ce vânzările platformei de cloud computing Windows Azure şi a programelor Office s-au dublat. Veniturile totale în perioada iulie-septembrie 2010 au urcat cu 25%, la 23,2 miliarde de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 22 miliarde de dolari.

Rezultatele sprijină opinia directorului general Satya Nadella că cel mai mare producător global de software trebuie să se axeze pe servicii bazate pe web şi dispozitive mobile.

În prezent, Microsoft se află într-un proces masiv de reorganizare. În iulie, compania americană a anunţat eliminarea a 18.000 de locuri de muncă, echivalentul a 14% din efectivele sale mondiale (127.000 de angajaţi), aceasta fiind cea mai mare restructurare de personal realizată vreodată în istoria companiei. Cea mai afectată va fi divizia de telefoane mobile Nokia Devices and Services, care va pierde 12.500 de angajaţi, adică jumătate din forţa sa de muncă.

În urma acestor restructurări, Microsoft a informat că va înregistra costuri de 1,6 miliarde de dolari sub formă de pachete compensatorii şi costuri asociate în următoarele patru trimestre.
'Acest trimestru este încă un pas în direcţia potrivită pentru Microsoft. Platforma de cloud-computing continuă să fie motorul de creştere al companiei, în condiţiile în care Nadella va duce firma spre următorul capitol de creştere', a afirmat analistul Daniel Ives, de la FBR Capital Markets & Co.

Şi veniturile din vânzarea tabletelor, lansate în urmă cu doi ani, au urcat la 908 milioane de dolari.

Joi, acţiunile Microsoft au urcat la bursa de la New York cu 1,4%, la 45,02 dolari. Anul acesta, titlurile companiei au urcat cu 20%.

Incluzând costurile legate de concedieri, care au început în iulie, Microsoft a raportat un profit net de 4,54 miliarde de dolari în trimestrul trei din 2014, sau 0,54 de dolari pe acţiune.

Excluzând costurile legate de restructurare, profitul a fost de 0,65 de dolari pe acţiune, depăşind estimările analiştilor, de 55 de cenţi pe acţiune.

Microsoft a preluat anul trecut operaţiunile de producţie de telefoane mobile şi servicii ale Nokia Oyj, pentru 5,4 miliarde de euro (7,5 miliarde de dolari). AGERPRES