Livrările pe piaţa britanică au urcat cu 6,5% în primele şapte luni din 2015, la 1.555.309 unităţi. Modelele cel mai bine vândute au fost Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf şi Nissan Qashqai.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au înregistrat, în iulie, a 41-a lună de creştere consecutivă – o perioadă record de expansiune – datorită redresării economiei şi a creditelor ieftine.

Luna trecută, livrările au urcat cu 3,2%, la 178.420 unităţi, dar SMMT a avertizat că avansul ar putea fi mai lent în a doua parte a anului. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Ford Focus, Vauxhall Corsa, Volkswagen Golf şi Nissan Qashqai.

În iulie, Dacia a vândut 1.040 vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 25,9% faţă de perioada similară din 2014, când a înmatriculat 1.404 unităţi.

Directorul general al SMMT, Mike Hawes, se aşteaptă la o creştere a vânzărilor de aproape 4%, în 2015, la nivelul record de 2,57 milioane de unităţi, pe fondul evoluţiei foarte bune a economiei, al ofertelor financiare atractive pentru achiziţionarea automobilelor şi al preţului redus al petrolului.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit, în opt ani, un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.AGERPRES