Numărul unităţilor vândute a crescut cu doar 0,7% până la 442,8 milioane lăzi, însă veniturile din vânzări s-au majorat cu 4,5%. Volumul vânzărilor a scăzut cu 3,6% pe pieţele dezvoltate dar a crescut cu 4% pe pieţele emergente, graţie revenirii pe creştere a vânzărilor în Rusia pentru prima dată în ultimele opt trimestre.

În România, volumul vânzărilor a înregistrat al nouălea trimestru de creştere consecutivă pentru toate categoriile, exceptând apa.

"Iniţiativele noastre comerciale continuă să dea rezultate şi ne cresc încrederea pentru restul anului", a declarat directorul general de la Coca-Cola HBC, Dimitris Lois.

Coca-Cola HBC a fost înfiinţată în Grecia în anul 1969 dar în 2013 a decis să-şi mute sediul fiscal din Grecia în Elveţia şi, de asemenea, a decis ca listarea principală a acţiunilor să se realizeze la Bursa de la Londra, în ideea de a-şi îmbunătăţi accesul la pieţele de capital.

Operaţiunile Coca-Cola HBC acoperă 28 de ţări, majoritatea din Europa, deservind peste 560 de milioane de oameni. Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei. (Sursa: Agerpres)