Vânzările auto din China au crescut în august cu 81,7%, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, cererea fiind susţinută de îmbunătăţirea încrederii şi de politicile guvernamentale, potrivit datelor unui institut chinez de cercetări, transmite Mediafax.

Creşterea a fost calculată în baza unui sondaj efectuat în rândul marilor producători de maşini, de către Development Research Centre, institut de cercetări aflat în subordinea guvernului de la Beijing.

Asociaţia Producătorilor de Automobile din China urmează să publice în această săptămână datele oficiale privind vânzările de maşini aferente lunii august.

Agenţia Xinhua a relatat, luni, că vânzările de vehicule din China au depăşit în august un milion de unităţi, pentru a şasea lună consecutiv, susţinute de măsurile guvernamentale de stimulare a pieţei.

Astfel, numărul de vehicule comercializate va depăşi în acest an zece milioane de unităţi, pentru prima oară, în condiţiile în care vânzările din primele şapte luni au atins 7,18 milioane de unităţi, a declarat Zhu Yiping, purtător de cuvânt al asociaţiei.

SURSA: Mediafax