În luna septembrie 2015, Audi a livrat 170.900 autoturisme, în creştere cu 6,8% în ritm anual, graţie cererii solide venite de pe pieţele din SUA şi Sudul Europei. De asemenea, pe ansamblul primelor nouă luni ale acestui an, Audi a livrat 1,35 milioane autoturisme, în creştere cu 3,8% în ritm anual.

'Având în vedere condiţiile de piaţă dificile din trimestrul al treilea de pe regiunile cheie, performanţele noastre au fost pozitive', a declarat directorul de vânzări de la Audi, Luca de Meo. Potrivit acestuia, Audi va introduce 15 modele noi sau revizuite până la mijlocul anului următor, ceea ce ar trebui să impulsioneze vânzările.

Grupul mamă Volkswagen este implicat în prezent într-un scandal de amploare după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

La rândul său, Audi a recunoscut că în cazul său 2,1 milioane de maşini pe plan global au fost echipate cu acel software care permitea vehiculelor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. Un purtător de cuvânt al Audi a precizat că aproximativ 1,42 milioane de vehicule Audi, dotate cu motoare care îndeplinesc standardele de emisie EU5, sunt afectate în Europa Occidentală, 577.000 în Germania şi aproape 13.000 în SUA.

SURSA: Agerpres