Operaţiunile internaţionale ale companiei vor fi efectuate din Marea Britanie, dar nu vor exista garanţii că locurile de muncă şi angajaţii vor fi protejaţi.

Negocierile tranzacţiei au durat câteva săptămâni, termenul limită pentru oferta oficială fiind extins de două ori, deoarece cele două companii s-au ocupat şi de modalităţile de menținere a locurilor de muncă din Regatul Unit.

Cele două companii combinate vor procesa aproape 1.500 de miliarde de plăţi şi 40 de miliarde de tranzacţii, folosind peste 300 de metode de plată în 146 de ţări şi în 126 de valute, cu venituri nete combinate în valoare de 3,2 miliarde de dolari.

Grupul va fi condus de directorul Vantiv, Charles Drucker, ca preşedinte executiv, în timp ce patronul WorldPay, Philip Jansen, va acționa în calitate de co-CEO.

Worldpay gestionează milioane de plăţi pe zi în magazine, în mediul online şi pe telefoanele mobile. Operează peste tot în lume, dar în special pe pieţele din Marea Britanie şi SUA.

Vantiv este operează în special în Statele Unite, ajutând comercianţii şi băncile să utilizeze plăţi cu cardul, carduri cadou şi online.