"Consiliul Investitorilor Străini (FIC) este îngrijorat de recentele evoluţii pe scena politică a României care ar putea afecta  stabilitatea şi creşterea economică, precum şi  imaginea ţării pe pieţele internaţionale.

Acţiunile clasei politice din aceste zile aduc noi incertitudini peste cele deja existente şi au ca efect scăderea încrederii consumatorilor şi investitorilor.

Lipsa de stabilitate şi predictibilitate sunt bariere importante pentru investitori, iar acestea pot produce efecte cu atât mai grave acum, când România are atâta nevoie de capital.

Membrii Consiliului Investitorilor Straini au investit sume importante pe termen lung şi vor  continua  să  fie  prezenţi  în România,  chiar şi după ce mandatele actualilor politicieni  se vor încheia.
Nu se pune problema unor retrageri de capital din România. Investitorii sunt interesaţi să continue să investească în România, pentru că potenţial pe termen lung există.

România ar trebui să profite mai mult de atuu-rile  sale, să-şi întărească poziţia economică în regiunea Europei de Sud  Est,  dar acestea nu sunt posibile în lipsa predictibilităţii şi a încrederii investitorilor în mediul de afaceri"

Steven van Groningen

Preşedinte
Consiliul Investitorilor Străini