Compania mamă a Google, Alphabet a reușit să treacă de pragul de 1.000 de miliarde de dolari ca valoare bursieră. Google a devenit astfel a patra companie cu o valoare de peste un trilion de dolari, după Apple, Microsoft și Amazon.

Acțiunile companiei Alphabet au crescut în ultimele trei luni cu 17%, depășind media înregistrată pe bursă de către indicele S&P 500, care a avut o creștere de doar 6%, relatează Reuters.

Ce se află în portofoliul Google

Printre afacerile deținute de Google se numără motorul de căutare, pe care sunt derulate mai bine de două treimi din cautările pe interbet din întreaga lume, YouTube, care este cel mai mare site cu conținut video din lume, cel mai folosit browser din lume, Android, cel mai popular sistem de operare și Google Maps, cea mai utilizată aplicație de hărți

În ultimii ani însă, Google a devenit ținta criticilor din partea SUA și Europa. În SUA au fost declanșate mai multe investigații privind comportamentul său, în timp ce în Uniunea Europeană a primit amenzi antitrust în valoare de mai multe miliarde de euro.