Vâlcov a susţinut că diferenţa de venituri creată din reducerea CAS şi promisiunile electorale de majorare a cheltuielilor sociale va fi acoperită prin gradul mai bun de colectare a veniturilor. În plus a precizat că sunt avute în vedere măsuri de relansare fiscală, cum ar fi reducerea TVA.

 "Datorită conformării şi gradului de colectare mai bun preconizăm că vom putea să facem faţă”, a spus Vâlcov, adăugând că "se gândeşte la unele măsuri suplimentare de relansare fiscală", cum ar fi scăderea TVA.

"În urma negocierilor cu FMI e posibil să ne gândim şi la anumite produse, dar şi la general (să reducem TVA n.r.)", a spus Vâlcov.

Ministrul a anunţat că vineri guvernul va discuta proiectul de buget şi că are speranţa că va fi aprobat de Parlament până pe 19 decembrie.

Potrivit legii finanţelor publice, proiectul de buget trebuia trimis Parlamentului până pe 15 noiembrie. În perioada alegerilor, în ciuda prevederilor legale privind termenul de elaborare a bugetului, ministrul de finanţe, Ioana Petrescu, a declarat că nu i se pare normal ca premierul, totodată candidat, să facă bugetul, susţinând că este treaba viitorului şef al executivului.

Despre scenariul bugetar al anului viitor, Capital a scris aici: