Vaccinul Pfizer a provocat o nouă reacție adversă severă. Un bărbat de 31 de ani a leșinat

Potrivit comunicatului de presă trimis de Prefectura Brașov, un bărbat în vârstă de 31 de ani a leșinat la 5 minute după ce i-a fost administrat vaccinul anti-COVID produs de Pfizer. În comunicat se mai precizează că reacția severă a fost catalogată ca reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin leșin, paloare tegumentară și hipotensiune. Prefectura Brașov mai spune că vaccinarea a fost efectuată în centrul de la Spitalul Militar de Urgență ”Regina Maria” din Brașov.

În ceea ce privește istoricul medical al bărbatului, reprezentanții Prefecturii Brașov spun că nu există istoric alergic.

„În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic”, au transmis reprezentanții Prefecturii.

Bărbatul a fost stabilizat

Prefectura Brașov mai arată că a fost solicitată intervenția echipei de resuscitare din serviciul UPU. Bărbatul a fost stabilizat și apoi supravegheat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului. El a putut pleca acasă.

Amintim că, după vaccinarea cu Pfizer, un tânăr de 23 de ani, tot din Brașov, a intrat marți în șoc anafilactic.

Prefectura Brașov informează că au fost înregistrate 119 cazuri de reacții adverse post-vaccinare în județ, dintre care două au fost severe.

Sursă foto: Dreamstime