Reacție adversă puternică la vaccinul Pfizer! Un tânăr de 23 de ani a făcut șoc anafilactic

Același lucru s-a întâmplat și unui tânăr de 23 de ani din județul Brașov. Marți seara, acesta a fost vaccinat cu serul produs de Pfizer la un centru din județul Brașov. Acesta a fost transportat de urgență la spital și, din fericire, a fost externat miercuri.

Prefectura Brașov a trimis un comunicat de presă prin care informează că tânărul a prezentat  reacţie adversă  de tip şoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid şi slab, pierdere temporară a cunoştinţei, pentru câteva secunde.

”În data de 20.04.2021, o persoană în vârstă de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reacţie adversă  de tip şoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid şi slab, pierdere temporară a cunoştinţei, pentru câteva secunde. Reacţia a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech”, a transmis Prefectura Braşov, prin intermediul unui comunicat.

Tânărul nu este cunoscut cu antecedente patologice sau istoric alergic

Prefectura Brașov a mai precizat că pacientul a declarat că nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic. În comunicatul de presă se mai arată că personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt.

”În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic.Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt şi a acordat primul ajutor, solicitând şi echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizată şi ulterior supravegheată în UPU şi internată pe secţia medicală a unităţii sanitare, mai precizează Prefectura Brașov.

Amintim că aceasta este a treia reacție adversă puternică post-vaccinare înregistrată în România.

Până miercuri, spune Prefectura Brașov, au fost distribuite centrelor de vaccinare din județ 111.653 doze vaccin Pfizer, 12.440 doze vaccin Moderna și 24.780 doze vaccin AstraZeneca.

Sursă foto: Dreamstime