România tocmai a ales la începutul lui decembrie un nou Parlament. PNL, USR PLUS și UDMR au dat naștere coaliției care va conduce noul Guvern și va avea majoritate în Parlament. În acest context, liderul Opoziției, Marcel Ciolacu a făcut un anunț crunt.

Anunț crunt pentru România

Șeful PSD, Marcel Ciolacu a declarat că social democrații nu vor vota Guvernul Cîţu. Liderul PSD a adăugat că reprezentanţii coaliţiei au ales un premier de paie şi crede că până şi mocheta din biroul lui Florin Cîţu au ales-o tot liderii coaliţiei.

„Aţi pierdut alegerile. Românii v-au trimis acasă, dar domnule Orban nu aţi înţeles nimic. În loc să plecaţi acasă, v-aţi dat mână în goana dumneavoastră după ciolan. De două săptămâni românii privesc sideraţi cum vă sfâşiaţi între voi, pentru scaunele voastre şi pentru putere.

De aceea v-aţi pus un premier de paie, să nu vă încurce planurile. Cred că până şi mocheta din birou v-au ales-o ei, domnule Cîţu. Domnule Orban-Cîţu aţi venit azi în Parlament cu un Guvern cu liste de interese. Nu aveţi nicio soluţie în programul de guvernare, nicio măsură pentru viaţa românilor, nicio reformă. Aţi venit doar să prăduiţi cât de mult puteţi. Să privatizaţi sănătatea, să creşteţi taxele, să omorâţi agricultorii români”, a afirmat Marcel Ciolacu, în plenul reunit de miercuri.

Atac dur la adresa lui Orban

Mai mult, Ciolacu a lansat și un mesaj dur la adresa lui Ludovic Orban, noul șef al Camerei Deputaților. „Aţi sperat să vă salvaţi, dar de abia acum va începe cel mai negru coşmar pe care l-aţi avut vreodată”, a tunat șeful PSD care nu s-a oprit aici.

„Acest Guvern e deja născut mort. Ştiţi că veţi pleca foarte repede. PSD nu va vota niciodată un astfel de Guvern. Sunteţi o ruşine naţională. Românii mai au un singur aliat în Parlamentul României – PSD. Vom rămâne alături de români, le vom apăra drepturile, ne vom bate cu voi în comisii, în plen, pe tot terenul. Domnule Orban ţineţi minte ce vă zic astăzi în Parlamentul României – aţi sperat să vă salvaţi, dar de abia acum va începe cel mai negru coşmar pe care l-aţi avut vreodată”, a completat Ciolacu.

Parlamentul dezbate şi urmează să voteze în plenul reunit învestirea Guvernului Cîţu.