Prognoza meteo ANM din această noapte și de miercuri, 10 noiembrie, anunță un val de aer rece peste toată România. Vom avea temperaturi sub pragul de îngheţ în multe zone din ţară, inclusiv la Bucureşti.

Va fi prăpăd la noapte din cauza vremii

Conform meteorologilor, în orele următoare, temperaturile vor scădea drastic în România, chiar şi sub pragul de îngheţ. Până și în București temperaturile vor scădea până la minus 3 grade. La noapte, cerul va fi variabil în vestul şi nord-vestul ţării, dar parţial noros în rest, unde izolat se vor semnala ploi slabe.

Lapoviță și ninsoare la munte

În Carpaţii Meridionali şi Orientali, pe arii restrânse vor fi precipitaţii sub formã de ploaie, iar la altitudini mari lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze de peste 60 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde zãpada va mai fi spulberatã şi în general de 40…50 km/h pe litoral, iar spre dimineaţã şi în sudul Banatului.

Temperaturile minime mai scãzute comparativ cu noaptea precedentã, vor fi cuprinse, în general, între -4 şi 4 grade.

În București cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã, mai scãzutã decât în noaptea precedentã, va fi de 1…3 grade.

Cum va fi vremea miercuri în România

Vremea va fi rece pentru aceastã datã și miercuri, mai ales dimineaţa şi noaptea. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, posibil sub -10…-12 grade, dar şi uşor mai ridicate pe litoral şi în Dealurile de Vest. Cerul va fi senin în zonele de munte, iar în rest variabil, cu unele înnorãri mai ales în prima parte a intervalului în nordul Olteniei, al Munteniei şi în sudul Banatului, unde izolat vor mai fi condiţii de burniţã sau ploaie slabã.

Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri în sudul Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depãşi 60…70 km/h, iar trecãtor şi în Moldova şi pe litoral. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţã, transmite ANM.