Ninge în România la început de noiembrie. Potrivit ultimelor informații, în cursul zilei de marți, drumarii intervin în judeţele Mureş, Covasna şi Harghita, unde a început să ningă şi se distribuie material antiderapant. De asemenea, se patrulează pe Transfăgărăşan.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a făcut anunțul, precizând că a început să ningă în judeţele Mureş, Covasna şi Harghita şi se intervine cu mai multe autospeciale.

Astfel, 14 utilaje de deszăpezire s-au mobilizat, fiind împrăștiate peste 45 de tone de materiale antiderapante.

”Iarna s-a instalat în centrul ţării! În cursul acestei dimineţi DRDP Braşov a acţionat cu 14 utilaje de deszăpezire care au împrăştiat peste 45 de tone de materiale antiderapante în judeţele Harghita, Covasna şi nordul judeţului Mureş.”, a transmis, marţi, DRDP Braşov.

Potrvit sursei citate, în acest moment se circulă în condiţii de iarnă în mai toate zonele înalte din sud-estul Transilvaniei. În acest context,  DRPD Brașov le recomandă șoferilor atenție sporită, dar și o viteză mai redusă.

”Îi rugăm pe şoferi să dea dovadă de prudenţă şi să adapteze viteza la condiţiile de drum”, a transmis DRDP Braşov. Drumarii patrulează totodată și pe Transfăgărăşan, unde se împrăştie preventiv sare.

Prognoza meteo ANM pentru luna noiembrie

De menționat este faptul că vremea rece va mai dura și în ultimele săptămâni. Temperaturile se vor menține scăzute până la finalul lunii noiembrie.

Potrivit prognozei publicate de ANM, în săptămâna 15-22 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe tot teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Aceași vreme cumplită este anunțată și la finalul lui noiembrie. Conform meteorologilor, în săptămâna 22-29 noiembrie, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea se va încălzi de abia în prima lună de iarnă. ANM anunță că luna decembrie va debuta cu temperaturi normale. Mai exact, meteorologii precizează că în săptămâna 29 noiembrie-6 decembrie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. În ceea ce privește regimul pluviometric estimat pentru acest interval, acesta va avea o tendință ușor deficitară, în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii.