Ministrul Educaţiei a declarat vineri, 26 februarie, că ar vota propunerea ca studenţii să primească gratuitate pentru 12 călătorii dus-întors cu trenul între localitatea de domiciliu şi cea unde studiază.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a explicat că sumele necesare ar fi prevăzute în bugetul Ministerului Transporturilor.

Explicația oferită de Cîmpeanu

Ministrul a făcut declarația respectivă la Parlament, când a fost întrebat cum comentează o propunere în acest sens a unui coleg din PNL.

„Da, sunt convins că această propunere ar putea să treacă. Ea prevede un număr de 12 călătorii dus-întors între localitatea de domiciliu şi universitate, călătorii care să se facă, bineînţeles, pe durata anului universitar, la care să se adauge reducerea standard de 50% pentru întreg anul calendaristic fără limită de călătorii”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Când a fost întrebat și dacă ar vota o astfel de propunere, ministrul a spus că „da, eu voi vota, îmi voi exercita dreptul de vot”.

Sorin Cîmpeanu a zis-o pe față

Sorin Cîmpeanu, despre eliminarea călătoriilor gratuite pentru studenți. Acesta a explicat că transportul gratuit nu este eliminat iar „elevii au trasport asigurat”.

„Nu se elimină transportul gratuit. Elevii au trasport asigurat. Pentru studenți sunt discuții la nivelul Ministerului Transportului. Este vorba de acces gratuit la călătoriile cu trenul. Nu a luat nimeni în calcul eliminarea tuturor călătoriilor gratuite”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Realitatea PLUS.

De asemenea, ministrul a explicat că vor exista discuții cu reprezentanții studenților iar unul dintre obiective va fi „susținerea bugetelor astfel încât să nu scadă numărul studenților cu bursă.”

„Noi avem întâlniri regulate cu studenții. Mâine îi avem invitați pe reprezentanții studenților. Unul dintre obiectivele dicuțiilor va fi susținerea bugetelor astfel încât să nu scadă numărul studenților cu bursă.

Despre reducere nu s-a discutat. Repet, sumele respective intră în bugetul Ministerului Transportului. Poziția mi-am exprimat-o în mod repetat, este în interesul educației. Înțeleg importanța fiecărui domeniu, însă, ca ministru al Educației, susțin deschiderea cu prioritate a școlilor și interesele educației”, a explicat ministrul Educației .