Sorin Cîmpeanu, despre eliminarea călătoriilor gratuite pentru studenți. Acesta a explicat că transportul gratuit nu este eliminat iar „elevii au trasport asigurat”.

„Nu se elimină transportul gratuit. Elevii au trasport asigurat. Pentru studenți sunt discuții la nivelul Ministerului Transportului. Este vorba de acces gratuit la călătoriile cu trenul. Nu a luat nimeni în calcul eliminarea tuturor călătoriilor gratuite”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Realitatea PLUS.

Sorin Cîmpeanu reacționează la controversă

De asemenea, ministrul a explicat că vor exista discuții cu reprezentanții studenților iar unul dintre obiective va fi „susținerea bugetelor astfel încât să nu scadă numărul studenților cu bursă.”

„Noi avem întâlniri regulate cu studenții. Mâine îi avem invitați pe reprezentanții studenților. Unul dintre obiectivele dicuțiilor va fi susținerea bugetelor astfel încât să nu scadă numărul studenților cu bursă.

Despre reducere nu s-a discutat. Repet, sumele respective intră în bugetul Ministerului Transportului. Poziția mi-am exprimat-o în mod repetat, este în interesul educației. Înțeleg importanța fiecărui domeniu, însă, ca ministru al Educației, susțin deschiderea cu prioritate a școlilor și interesele educației”, a explicat ministrul Educației .

Prioritatea 1 a Guvernului

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) critică ferm poziţia Prim-ministrului Florin Cîţu de a discuta limitarea transportului gratuit al studenţilor şi solicită Guvernului încetarea imediată a acestor demersuri, se arată într-un comunicat transmis de instituție.

„Deşi domnul prim-ministru şi echipa sa nu şi-au găsit timp de la învestirea Guvernului să discute problemele şi priorităţile studenţilor, acesta îşi continuă preocupările avute în ultimii ani de a elimina această facilitate pentru studenţi.

În decursul zilei de astăzi, prim-ministrul României, Florin Cîţu, a informat ca posibilă măsură de limitare a cheltuielilor bugetului de stat pentru anul 2021 reducerea subvenţiei pentru transportul studenţilor.

Constatăm că domnul Florin Cîţu revine repetitiv asupra eliminării gratuităţii studenţilor la transportul feroviar, amintind aici amendamentul depus de către Florin Cîţu împreună cu Eugen Teodorovici în anul 2017. Ulterior, senatorul Florin Cîţu de atunci a renunţat la amendament pe considerentul că impactul bugetar este redus. Ne întrebăm astfel: în contextul în care subvenţia nu a crescut din 2017 până în prezent, ce a determinat răzgândirea prim-ministrului?”, se arată în comunicat.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu