Va fi gratuit de acum! Românii nu vor mai plăti niciun ban. Se pregătește Ordonanță de Urgență

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat recent că Guvernul pregătește o ordonanță de Urgență pentru ca toți elevii să beneficieze de transport gratuit. Conform acestuia, naveta elevilor nu poate fi decontată deocamdată, deoarece face obiectul unei legi privind transportul nereglementat.

Acesta a explicat că toți elevii beneficiază de gratuitatea integrală a transportului, însă cei care fac naveta sunt se află într-o situație dificilă.

Sorin Cîmpeanu vine cu vești bune

„Naveta face obiectul legii 226, care nu a putut fi pusă în aplicare pentru că se referă la transportul nereglementat și dacă este nereglementat este greu să îl introduci în cadrul legal (…), deci nu poate fi decontat.

Avem în lucru în acest moment o OUG care să reglementeze naveta elevilor în regim de urgență pentru ca sumele care sunt deja prevăzute în bugetul Ministerului Educației”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Antena 3.

De asemenea, Cîmpeanu a subliniat că Ministerul Educației are cuprinsă în proiectul de buget suma de 100 de milioane de lei, bani ce pot fi utilizați de îndată ce bugetul va fi aprobat.

„Ne dorim clarificarea acestei chestiuni pentru a nu se întârzia decontarea efectivă a navetei elevilor, pentru că este un element extrem de important. Pentru foarte mulți dintre ei această posibilitate de decontare face diferența între a putea merge la școală și a nu putea merge la școală. Sumele există în buget, gratuitatea este totală. Este vorba de o procedură care să coreleze cu legea această posibilitate de decont. Noi avem în atenție cu maximă urgență pentru a putea deconta de îndată ce legea bugetului va fi aprobată”, a conchis ministrul Educației.