Conform datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobilă și internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consumă lunar 155 MB trafic de internet mobil, trimite 72 de SMS-uri naționale (dintre care 64 în rețea proprie și 8 în afara rețelei) și vorbește în medie 202 minute în rețea (din care 201 către mobil și 1 către fix) și 47 de minute în afara rețelei (din care 40 către mobil și 7 către fix).
Este de remarcat creșterea consumului mediu lunar de date mobile cu 40% comparativ cu prima parte a anului 2014, precum și creșterea de aproape 30% a numărului de minute vorbite în afara rețelei mobile, fenomen determinat  de ofertele mai atrăgătoare pe piața cu amănuntul, ca urmare a intervenției ANCOM pe piața de gros prin reglementarea valorii maxime a tarifelor de terminare a apelurilor în rețelele mobile de la 1 aprilie 2014.

Un utilizator ocazional de telefonie mobilă și internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consumă lunar 52 MB trafic de internet, trimite 24 de SMS-uri naționale (din care 21 în rețea proprie și 3 în afara rețelei) și vorbește în medie 67 de minute în rețea (toate către mobil) și 15 minute în afara rețelei (din care 13 către mobil și 2 către fix).

Utilizatorul intensiv de telefonie mobilă și internet pe mobil consumă lunar 465 MB trafic de internet, trimite 216 SMS-uri naționale (din care 192 în rețea proprie și 24 în afara rețelei) și vorbește în medie 606 minute în rețea (din care 603 către mobil și 3 către fix) și 141 de minute în afara rețelei (din care 120 către mobil și 21 către fix).

Totodată, pe www.veritel.ro au fost actualizate și valorile de consum pentru utilizatorul ocazional, mediu și intensiv de telefonie fixă. Potrivit datelor statistice centralizate de ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie fixă vorbește lunar 45 de minute în rețea și 32 de minute în afara rețelei.

Aceste profiluri pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicații electronice din România în a doua jumătate a anului 2014, au fost introduse în Veritel.ro pentru a ușura configurarea ofertei căutate. Pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivită ofertă telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro își pot configura ei înșiși consumul mediu lunar, plecând sau nu de la aceste profiluri predefinite.

Folosind aplicația Veritel.ro utilizatorii pot afla în trei pași simpli care sunt cele mai avantajoase oferte de telefonie și internet fix și mobil: aleg categoria de servicii, introduc estimările de consum și primesc o listă cu primele 25 de planuri tarifare în ordinea crescătoare a prețului. În momentul afișării rezultatelor ei primesc și alte detalii relevante, precum durata minimă a contractelor, penalități în caz de reziliere sau informații privind eventuale promoții.

Veritel.ro este un instrument independent și necomercial dezvoltat de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații în beneficiul utilizatorilor de servicii telecom din România. Accesul la această aplicație este gratuit și nu este condiționat în niciun fel, utilizatorii având acces instant la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicații din România. Toți furnizorii de servicii de telefonie și acces la internet au obligația de a introduce ofertele în Veritel.ro în maxim 4 zile de la lansarea ofertelor.