Utilizatorii de iPhone pot apela la funcția de Safety Check (n.red. Verificare de siguranță) pentru protejarea telefonului. Funcția concepută de Apple are scopul de a-i putea depista pe cei care au acces la anumite părți ale dispozitivului.

Utilizatorii de iPhone pot apela la funcția de Safety Check

Butonul se numește Emergency Reset. Este important ca utilizatorii să știe cum funcționează verificarea de siguranță pentru iPhone-ul lor.

Funcția a fost creată astfel încât să îi poată proteja pe utilizatori împotriva partajării excesive sau a urmăririi, care se poate face prin intermediul funcțiilor telefonului.

De asemenea, pot fi restricționate mai multe setări ale telefonului, cum ar fi partajarea de conținut, locația, dar și altele.

Gigantul Apple a oferit mai multe informații despre funcția respectivă și ce trebuie să știe fiecare utilizator.

Apple
SURSA FOTO: Dreamstime

Safety Check vă permite să vă deconectați de la persoanele, aplicațiile și dispozitivele cu care nu mai doriți să fiți conectat

Potrivit The Sun, compania a transmis că Safety Check vă permite să vă deconectați de la persoanele, aplicațiile și dispozitivele cu care nu mai doriți să fiți conectat.

„Dacă siguranța ta personală este în pericol, poți utiliza Safety Check pe iPhone pentru a opri rapid partajarea informațiilor tale sau pentru a revizui și actualiza partajarea cu persoane și aplicații individuale.

Dacă circumstanțele sau nivelurile de încredere se schimbă, Safety Check vă permite să vă deconectați de la persoanele, aplicațiile și dispozitivele cu care nu mai doriți să fiți conectat”, a explicat Apple.

Totuși, există o condiție pentru a utiliza funcția Safety Check. Mai precis, trebuie să te asiguri că iPhone-ul tău are iOS 16 sau o versiune ulterioară, potrivit sursei menționate.

După aceea, trebuie să intri la Setări, apoi la General, iar în final la Actualizare software pentru a putea verifica.

Un alt lucru pe care trebuie să-l faci este să te conectezi la un ID Apple pe iPhone, care are funcția de autentificare cu doi factori activată.

După aceea, trebuie accesate Setările, opțiunea de Confidențialitate și securitate și opțiunea de Verificare de siguranță. Opțiunile disponibile pot fi găsite acolo.

Ulterior, pot fi setate permisiunile de confidențialitate privind aplicațiile și conținutul de pe telefon. Este posibil să elimini dispozitivele conectate la contul ID Apple.

Este posibil și să schimbi parola sau să actualizezi contactele de urgență. Utilizatorii pot opri aplicațiile Apple să partajeze conținut, inclusiv Activitate, Check In, Sănătate, Acasă, precum și notițele sau parolele.