Useriștii au început să-și toarne cenușă în cap: Poate am greșit în decembrie

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai a fost întrebat dacă Ludovic Orban ar fi o variantă bună pentru funcția de premier, astfel încât România să poată depăși criza din coaliție.

„L-am cunoscut mult mai bine pe Ludovic Orban în ultimele patru luni și îți dai seama de faptul că poate că noi am greșit în decembrie, când am spus fără Ludovic. Domnul Orban este un om cu o experiență politică uriașă. Mai este un fenomen pe care l-am remarcat: există sincope în actul guvernării, atunci când puterea executivă nu este deținută de către aceeași persoană care deține puterea politică în cadrul partidului cel mai mare din coaliția de guvernare care dă premierul”, a răspuns Iulian Bulai, conform rfi.ro

O strategie de stabilitate este foarte importantă

Totodată, Iulian Bulai a subliniat că „o strategie de stabilitate” este foarte importantă iar următorul premier trebuie să fie „acceptat de tot partidul”, astfel încât să nu mai existe „sincope de putere”.

„De asta, problema pe care o discutăm nu este despre Vlad și despre USR, este despre conflictul intern din PNL și campania internă care se desfășoară în lumina Congresului PNL din toamnă. De aceea, noi credem că este important să avem o strategie de stabilitate și de ce nu, să vină un alt premier de la PNL, acceptat de tot partidul și de ce nu, chiar și premierul Orban care, în opinia noastră sau în opinia mea, să nu zic a întregului partid, ar oferi mult mai multă stabilitate guvernării, pentru că nu ar mai exista aceste sincope de putere”, a conchis deputatul USR PLUS.