Primarul comunei Comăna, Viorel Grusea, a fost reţinut pentru ultraj de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, după ce ar fi ameninţat cu moartea doi poliţişti, după cum transmite Agerpres.

Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Adrian Aldea, reţinerea lui Grusea a fost dispusă de procuror, după ce s-a constat în flagrant săvârşirea a două infracţiuni de ultraj la adresa a doi ofiţeri de poliţie.

“S-a stabilit că la aceeaşi dată, primarul, a cărui soţie este administrator la o societate comercială din localitate, i-a ameninţat cu moartea pe cei doi ofiţeri de poliţie în contextul în care aceştia puneau în aplicare o sancţiune complementară suspendării activităţii acelui local”, a declarat, joi, Aldea.

Potrivit acestuia, sancţiunea principală pentru localul soţiei primarului a fost dată pentru o contravenţie fiscală şi anume neeliberarea bonurilor fiscale către consumatori.

Viorel Grusea a fost ales primar al comunei Comăna în 2019, sub sigla PNL.

Comuna Comăna este în carantină din cauza incidenței COVID-19

Recent primarul a fost implicat și în alte controverse privind vaccinarea anti-COVID. Viorel Grusea, a contrazis recent informaţiile potrivit cărora locuitorii din comună ar refuza testarea pentru depistarea COVID-19, susţinând că dacă acest lucru ar fi adevărat, nu s-ar fi ajuns la incidenţa ridicată pe baza căreia s-a luat măsura carantinării.

Autorităţile braşovene au solicitat săptămâna trecută Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile carantinarea comunei Comăna, unde s-a constatat, în baza analizei efectuate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), că riscul de transmitere a virusului SARS-CoV-2 este “de o gravitate maximă”.

Conform analizei de risc a comunei Comăna, gradul de conformare a populaţiei la măsurile de protecţie sanitară este scăzut, iar persoanele simptomatice, precum şi contacţii direcţi ai cazurilor confirmate refuză testarea, deşi DSP a trimis teste la medicul de familie din comună.

Ordinul DSU privind carantina zonală a intrat în vigoare săptămâna trecută, marţi, la ora 22.00 și este valabil până în data de 20 aprilie.

Sursa foto: Dreamstime