Uniuni sindicale care reprezintă aproape jumătate din cele 4 milioane de muncitori ai Greciei vor să organizeze o grevă de 48 de ore pentru miercuri şi joi pentru a protesta împotriva măsurilor care ar trebui să treacă prin parlament în această săptămână.

Un val de greve mai mici în care au intrat de lucrători de la salubrizare, personal din sistemul de administrare fiscală, jurnalişti şi marinari au precedat grevele din săptămâna aceasta, care vor avea loc în faţa parlamentului.

Protestul, denumit "mama tuturor grevelor" de cotidianul grec Ta Nea, este de aşteptat a fi cel mai mare de la începutul crizei financiare, urmând a fi închise instituţiile publice, magazinele şi chiar magazinele care furnizează cele necesare pentru traiul zilnic, cum ar fi brutăriile.

Premierul George Papandreou, luptându-se să îndeplinească condiţiile impuse de finanţatorii externi, a lansat un mesaj la unitate grecilor, spunând că pachetul de măsuri, asupra căruia parlamentul ar trebui să îşi dea votul miercuri sau joi, trebuie să fie adoptat, pentru a permite Greiciei să iasă din criză.