MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia, informând că miercuri vor avea loc greve în sectorul transportului public. Astfel, se prevăd perturbări majore în circulația autobuzelor, metroului, trenurilor și taxiurilor.

Grevele sunt anunțate la nivel național și se estimează că vor dura 24 de ore, afectând programul obișnuit al mijloacelor de transport public. Din cauza participării la proteste a mai multor categorii profesionale, se vor înregistra modificări în programul transportului public, mai precizează MAE.

Ca urmare a declarării participării la acțiunile de protest a mai multor categorii profesionale, se vor înregistra modificări în programul transportului public.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088).

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena (+306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

MAE mai recomandă consultarea paginilor de Internet: www.mae.ro, https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro.

Sectorul transporturilor, paralizat în Grecia

Amintim că, transportul public, feroviar și traficul maritim din Grecia vor fi paralizate miercuri, 17 aprilie 2024. Mai multe sindicate au declarat că se vor alătura grevei de 24 de ore organizată de Confederația lucrătorilor din sectorul privat (GSEE).

Confederația GSEE cere mai multe angajări de personal, contracte colective de muncă și un transport public sigur.

Se așteaptă ca greva să aibă un impact asupra serviciilor de transport public terestru și maritim din întreaga țară.

  • Liniile de metrou din Atena, precum și tramvaiul vor fi întrerupte timp de 24 de ore.
  • Autobuzele publice OASA din Atena vor funcționa doar între orele 9.00 și 21.00.
  • Autobuzele publice operate de companii private, KTEL, nu vor fi afectate de grevă.
  • Trenurile și trenurile suburbane Proastiakos, operate de Hellenic Trains, vor funcționa cu personal de urgență și vor anula sau modifica mai multe programe de traseu.
  • Feriboturile și navele vor rămâne ancorate timp de 24 de ore, deoarece Federația Panelenă a Marinarilor va participa la grevă.