Pensia de stat oferă în prezent un venit regulat pentru 12,6 milioane de persoane în vârstă din Marea Britanie, inclusiv pentru cei peste un milion care trăiesc în Scoția.

Plata este efectuată de Departamentul pentru Muncă și Pensii (DWP) celor care au împlinit vârsta de pensionare eligibilă a guvernului Regatului Unit – acum 66 de ani atât pentru bărbați, cât și pentru femei – și au plătit contribuții de asigurări naționale în valoare de cel puțin 10 ani.

Tipul de pensie de stat pe care o primește o persoană depinde de data nașterii – bărbații născuți înainte de 6 aprilie 1951 și femeile născute înainte de 6 aprilie 1953 sunt eligibili pentru pensia de stat de bază, în timp ce persoanele născute după aceste date vor primi noua pensie de stat, relatează Daily Record.

Aproximativ 2,9 milioane de persoane care solicită noua pensie de stat primesc plăți de până la 203,85 lire sterline în fiecare săptămână. Pentru că beneficiul este plătit de obicei la patru săptămâni, aceasta se ridică la 815,40 lire sterline pe o lună.

Majoritatea solicitanților totali (9,7 milioane) primește pensia de bază de stat de până la 156,20 GBP în fiecare săptămână, echivalentul a 624,80 lire sterline pe perioadă de plată.

Tipul pensiei de stat depinde de data nașterii

Tipul pensiei de stat pe care o primește o persoană depinde de data nașterii – bărbații născuți înainte de 6 aprilie 1951 și femeile născute înainte de 6 aprilie 1953 sunt eligibili pentru pensia de stat de bază, în timp ce cei născuți după aceste date vor primi noua pensie de stat.

Odată ce cineva împlinește vârsta pensionării poate amâna plățile dacă alege să continue să lucreze.

Dar ce se întâmplă cu plata pensiei de stat în cazul unui deces

Când un pensionar a decedat, trebuie informat Serviciul de pensii pentru ca plățile să înceteze (se  face acest lucru apelând linia de asistență a Serviciului de pensii la 0800 731 0469).

Britanicii care vor să-și lase pensia moștenire trebuie să facă mai mulți pași importanți pentru a se asigura astfel că banii lor vor ajunge la persoana potrivită și nu vor exista chichițe de ordin juridic.

În primul rând, oamenii trebuie să meargă la compania respectivă de pensii private și să completeze un formular de „exprimare a dorinței și de nominalizare”. Acest formular este unul de informare a furnizorului de pensii care primește banii de pensie ai respectivei persoane.

Aceste ”nominalizări” sunt, de fapt, beneficiari. Deși formularul „exprimare a dorinței și nominalizare” nu este obligatoriu din punct de vedere juridic pentru furnizorul de pensii, acesta va ține cont de dorințele pensionarului atunci când decide cui să-i plătească, în cazul decesului, pensia.

Ce trebuie să faci pentru a lăsa pensia moștenire

”Este important să completați formularul dacă nu ați făcut-o deja, iar dacă ați făcut-o, trebuie să vă asigurați că este actualizat”, a declarat recent expertul Martin Lewis.

De exemplu, în anumite cazuri, unele persoane află că au un copil, făcut în tinerețe, sau poate au încheiat relația cu partenera de viață. De aceea, formularul trebuie actualizat.

„Nu vrei ca banii tăi de pensie să ajungă la fostul tău soț sau la fosta soție”, a afirmat Lewis.

Fiecare furnizor de pensii are, în general, propriul formular de exprimare a dorințelor și va cere să completați unul de îndată ce vă înscrieți în sistem, care nu este obligatoriu, dar este recomandat, a subliniat el.

Ce trebuie să conțină formularul

În general, formularul cere includerea numelui pensionarului, numărul de asigurare națională și numărul contului de pensie.

De asemenea, trebuie să fie inclus numele, adresa, data nașterii și relația cu beneficiarii aleși. În plus, există o opțiune de a selecta procentul din pensie pe care o persoană vrea ca beneficiarul să îl moștenească.