O estimare a companiei Moody’s Analytics a producției economice de aproape un an a Puerto Rico subliniază “motivul pentru care oficialii sugerează acum că economia își poate reveni în zeci de ani”, a declarat Adam Kamis, economist senior al firmei.

Estimarea efectuată de către Moody’s este cea mai mare până acum. O estimare făcută la inceputul acestei săptămâni de către grupul de cercetări în caz de catastrofe Enki Research a pus totalul la 30 de miliarde de dolari.

Daunele cauzate de uraganul Maria au fost catastrofale. Oamenii se luptă pentru grană, apă, combustibil și bani. Aproape toată însula este lipsită de curent electric, iar întreruperile ar putea dura luni în anumite zone.

Estimarea Moody’s spune că 40 de miliarde ar putea fi investiți în infrastructură și în electricitate. Reparațiile proprietăților ar putea ajunge la 55 de miliarde de dolari.

Compania pentru rezolvarea catastrofelor RMS a lansat joi o estimare a daunelor pentru întreaga insulă Caraibe, . Se spune că daunele cauzate regiunii ar putea fi de la 30 la 60 miliarde de dolari.

Maria a distrus câteva insule din regiune, inclusiv Dominica și Insulele Virgine din SUA.

Citește și:

 http://www.capital.ro/trump-puerto-rico-se-confrunta-cu-probleme-serioase.html