Serviciul de microblogging Twitter nu mai poate fi accesat de către utilizatorii săi de minute bune, iar cauza blocării site-ului pare a fi legată de un nou cutremur care a avut loc în Haiti. 

Twitter este recunoscut pentru faptul că se blochează foarte des şi este ţinta atacurilor informaţionale.  De data aceasta site-ul ar putea fi blocat însă din cu totul alte motive.

Un seism cu magnitudinea 6,1 pe scara Richter a avut loc în urmă cu puţin timp în Haiti, ţară devastată de un cutremur violent în urmă cu numai opt zile, pe 12 ianuarie. Majoritatea specialiştilor sunt de părere că acesta este principalul motiv pentru nefuncţionarea site-ului, însă nu este exlusă nici varianta unui atac informatic.

Platforma de microblogging Twitter a fost ultima data ţinta unui atac pe 21 decembrie, atunci când Armata Cibernetică Iraniană a reuşit să redirecţioneze utilizatorii către propriul lor site, pe care se putea citi un mesaj politic.

Twitter îşi revine după 45 de minute

După 45 de minute, timp  în care a fost indisponibil, serviciul Twitter poate fi accesat din nou. Potrivit celor de la Twitter, problema a fost legată de serverele companiei.

Ultima dată când site-ul a fost blocat pentru mai mult timp s-a întamplat pe 6 august 2009, atunci când Twitter şi alte reţele sociale au fost ţinta unui atac informtic  de tip „denial-of-service”. Atunci site-ul nu a funcţionat timp de 3 ore şi 40 de minute.