Henkel România, divizia locală a grupului german Henkel, a aprobat în decembrie anul trecut achiziţionarea unui teren în suprafaţă de 30.600 mp în localitatea Roznov de lângă Piatra Neamţ pentru suma de 459.000 euro. Terenul urmează a fi utilizat pentru construcţia celei de-a treia fabrici de adezivi a grupului german în România, potrivit informaţiilor publicate de Henkel.

Tranzacţia a fost încheiată între Henkel România şi agenţia imobiliară Napoca Development Corporation din Cluj-Napoca, a cărei administrator este Manuel Teodor Turcan, la un preţ de 15 euro/mp, fără TVA.

„Tranzacţia a fost încheiată şi odată ce terenul există, se va construi şi fabrica. Vom lua o decizie în acest sens după jumătatea acestui an“, au declarat pentru capital.ro surse din cadrul companiei.

Investiţie de 10 mil. euro

Reprezentanţii companiei au anunţat în luna octombrie a anului 2008 că i-au în considerare renunţarea la construcţia fabricii din zona Moldovei, în condiţiile în care cererea de materiale de construcţii va stagna. Investiţia în noul obiectiv a fost estimată, la acea dată, la circa 10 mil. euro.

Henkel deţine în România două fabrici de adezivi în Bucureşti şi Câmpia-Turzii, care au o producţie totală de peste 450.000 de tone. Unitatea din judeţul Neamţ ar urma să aibă o capacitate de 250.000 de tone anual.

Henkel România a fost înfiinţată în 1994, ca filială a companiei Henkel Austria, devenită, în 1998, Henkel CEE. Reprezentanţa din România a fuzionat prin absorbţie la sfârşitul lui 2007 cu Henkel Bautechnik, divizia producătoare de materiale de construcţii.