General Motors (GM) a anuntat ca va renunta la 14% din angajatii sai pe plan global pana la sfarsitul anului si va reduce salariile majoritatii salariatilor ce vor ramane in cadrul companiei.

Anuntul vine pe fondul apropierii termenului limita, 17 februarie, pana cand GM trebuie sa demonstreze Guvernului American ca este o companie viabila.

Potrivit unui comunicat al GM, in urma masurii, numarul salariatilor va ajunge la 63.000 de persoane, in cadere de la 73.000.

Astfel, numai in Statele Unite ale AMericii, circa 3.400 din cei 29.500 de angajati ai GM isi vor pierde locurile de munca pana in data de 1 mai.

UPDATE:

De asemenea, reducerea salariilor personalului cu functii de conducere fa vi de 10%, in timp ce „multi alti angajati” vor suporta reduceri ale salariilor cuprinse intre doua si sapte procente.

„Aceste masuri dificile sunt impuse de o scadere abrupta a vanzarilor auto pe plan global, precum si de nevoiea de restructurare pe termen lung a companiei”, a explicat General Motors in comunicatul publicat marti.

Reducerile de personal vizeaza circa 3.000 – 4.000 de angajati ai companiei in Europa si au drept scop reducerea costurilor in perioada crizei economice globale.

Masurile anuntate de GM nu vor ocoli nicio zona geografica.