UPDATE

Potrivit presei locale, cel puțin două persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite. Atacatorul a fost identificat. Acesta ar fi infractor de drept comun, potrivit presei franceze. 

Autorităţile franceze analizează ipoteza unui act terorist în cazul atacului din oraşul Strasbourg, anunţă surse citate de postul FranceInfo. “Este analizată ipoteza unui atac terorist”, a declarat un oficial din cadrul Poliţiei franceze. Situaţia este analizată de Parchetul antiterorist al Franţei în colaborare cu Parchetul din Strasbourg.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, informat în timp real cu privire la „evenimentele” de la Strasbourg, a hotărât să scurteze reuniunea în curs şi doreşte ca ministrul de Interne să se ducă la faţa locului, a anunţat Palatul Élysée într-o primă reacţie.

Mai mulți europarlamentari români sunt blocați în clădirea Parlamentului European din Strasbourg din cauza atacului armat de marți seara. Printre aceștia se numără Cristian Preda, Ioan Mircea Pașcu și Victor Boștinaru.

 

Stirea initiala

Potrivit primelor informații vehiculate în presa internațională și pe rețelele de socializare, până în acest moment o persoană este decedată iar alte trei sunt rănite. Autoritățile au recomandat locuitorilor și turiștilor să evite centrul orașului.Târgul de Crăciun a fost evacuat de forțele de ordine iar Parlamentul European a fost închis.

Europarlamentarul român Renate Weber a declarat pentru TVR1 că în acest moment Parlamentul European este închis iar oamenii din interiorul clădirii nu sunt lăsați să iasă. Ea a mai declarat că, în prezent, în zona centrală a orașului sunt multe forțe de ordine.

Un doctor român din Strasbourg, contactat de HotNews.ro, spune că spitalele au primit Planul alb, ceea ce înseamă că doctorii disponibili trebuie să se prezinte imediat la serviciu, iar cei care nu se află în zonă să fie în stare de alertă. Poliția a blocat centrul orașului, toți cei din centru, inclusiv minorii, fiind băgați în restaurantele și magazinele deschise și au interdicție de a ieși, până la clarificarea situației. În mediul online și în spitalul municipal circulă zvonul că numărul victimelor ar fi mai mare decât cel declarat oficial, dar nu e nimic sigur.