Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acceptat suspendarea ofensivei aeriene asupra Fâşiei Gaza în timpul vizitei pe care o efectuează, vineri, în enclava palestiniană autonomă şeful guvernului egiptean Hisham Qandil, a indicat o oficialitate israeliană, citată de AP, AFP şi Xinhua.
Cancelaria primului ministru israelian a condiţionat încetarea focului de suspendarea atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza asupra sudului Israelului.
Oficialitatea israeliană a indicat că premierul Netanyahu acceptă cererea egipteană.
Aviaţia israeliană a procedat la noi lovituri violente în Fâşia Gaza în primele ore ale zilei de vineri, dintre care mai multe au atins oraşul Gaza, au făcut cunoscut corespondenţi ai AFP aflaţi la faţa locului şi Ministerul de Interne al mişcării Hamas.

Martorii oculari au afirmat că în timpul ultimelor atacuri israeliene au fost distruse terenuri de antrenament folosite de grupările armate palestiniene.

Contactată de AFP, armata israeliană a afirmat doar că "raidurile continuă" împotriva teritoriului palestinian, adăugând că a desfăşurat 466 de atacuri de la începutul operaţiunii declanşate miercuri după-amiază prin asasinarea liderului militar al Hamas, Ahmad Jaabari.

În total, raidurile aeriene s-au soldat cu moartea a 15 persoane şi rănirea altor 150 în Fâşia Gaza. Printre victime figurează Ahmad Jaabari, liderul aripii militare a miscarii islamiste Hamas, ucis, miercuri, într-un raid aerian israelian.

Sursa: Agerpres