Microsoft s-a grăbit să ofere acest update, disponibil pentru versiunile de la 6 la 11 ale Internet Explorer, după ce, în weekend, compania de securitate cibernetică FireEye Inc a atras atenţia că un grup sofisticat de hackeri a exploatat breşa pentru a lansa atacuri într-o companie numită 'Operation Clandestine Fox'.

Luni, autorităţile americane i-au atenţionat pe internauţi în legătură cu această breşă de securitate, sfătuindu-i să utilizeze alte browsere de navigare pe internet.

Este prima mare ameninţare după ce Microsoft a încetat să mai ofere asistenţă, la 8 aprilie, pentru sistemul său de operare Windows XP, vechi de 13 ani.

Miercuri, Microsoft a precizat iniţial că nu va oferi soluţii de remediere a breşei pentru utilizatorii de Windows XP, deoarece a încetat să mai susţină acest produs. Însă, joi, în timp ce Microsoft a început să ofere update-ul pentru acoperirea vulnerabilităţii prin sistemul său automat Windows Update, o purtătoare de cuvânt a companiei a spus că soluţia tehnică va fi oferită şi clienţilor care folosesc XP.

'Am decis să o rezolvăm, să o rezolvăm rapid şi pentru toţi clienţii noştri', a scris purtătoarea de cuvânt, Adrienne Hall, pe blogul oficial al Microsoft. Ea a precizat că nu au existat multe atacuri care să exploateze această breşă şi că îngrijorările au fost exagerate.
Sursa: Agerpres