Consiliul Concurenţei a declanşat din oficiu o investigaţie privind posibila încălcare a Legii Concurenţei de către Asesoft Distribution.

Inspectorii Consiliului Concurenţei au realizat o inspecţie inopinată la sediul Asesoft Distribution şi vor se determine dacă prin preluarea controlului asupra afacerii de distribuţie de produse IT dezvoltată de SC Flamingo International SA compania a încălcat Legea Concurenţei.

„Nerespectarea obligaţiei de a nu implementa o concentrare economică înainte de autorizarea acesteia de către Consiliul Concurenţei reprezintă o încălcare gravă a regulilor privind controlul fuziunilor şi achiziţiilor. De aceea, Consiliul Concurenţei va utiliza toate instrumentele disponibile pentru a se asigura că agenţii economici respectă aceste reguli”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Conform prevederilor Legii Concurenţei (nr. 21/1996) este interzisă punerea în practică  a unei operaţiuni de concentrare economice până la emiterea unei decizii de către Consiliul Concurenţei. 

Asesoft Distribution mai deţine controlul, în comun, împreună cu alte persoane fizice, asupra Dante International SA şi Emag International, societăţi prezente pe pieţele de comercializare cu amănuntul de produse IT, electronice şi electrocasnice din România, operaţiunile de preluare a controlului în comun fiind autorizate de către Consiliul Concurenţei în noiembrie 2009.

 

UPDATE: Asesoft Distribution colaborează cu Consiliului Concurenţei 

„Asesoft Distribution colaborează cu Consiliul Concurenţei în investigaţia pe care aceştia au declanşat-o şi a pus la dispoziţia inspectorilor de concurenţă toate informaţiile necesare,” a declarat Răzvan Ziemba, director executiv Asesoft Distribution. 

„Noi considerăm că operaţiunea prin care Asesoft Distribution a preluat o parte din activitatea de distribuţie a Flamingo Internaţional a respectat legea şi nu a necesitat o notificare către Consiliul Concurenţei, nereprezentând o operaţiune de concentrare economică în sensul dispoziţiilor Legii 21/1996. Mai mult, noi am facut publice detalii cu privire la preluarea contractelor de distribuţie de la Flamingo Internaţional încă de la momentul finalizării discuţiilor, în martie 2009, ” a declarat Răzvan Ziemba.

Asesoft Distribution a încheiat anul 2008 cu o cifră de afaceri de 127 milioane USD, în creştere cu 22% faţă de anul anterior, iar pentru 2009 îşi propune afaceri de 130 milioane USD.  Compania de distribuţie IT are o bază de clienţi formată din peste 1.000 reselleri activi şi este furnizor important al reţelelor de retail locale.

SURSA: Consiliul Concurenţei