"Bărbatul a fost arestat astăzi (duminică), la orele locale 10:15 (09:15 GMT) şi este suspectat de implicare în planificarea, pregătirea sau instigarea la un act terorist şi a fost plasat în arest", a anunţat poliţia britanică într-un comunicat. Poliţia a precizat că o percheziţie este în curs la o adresă din vestul Londrei, în cadrul acestei anchete.

"Arestarea a fost efectuată de poliţişti ai Direcţiei de contraterorism ce anchetează pe marginea actului terorist din faţa Palatului Buckingham, în timpul căruia trei poliţişti au fost răniţi uşor", a precizat poliţia. Un alt bărbat a fost arestat vineri seară după ce a atacat poliţişti în faţa Palatului Buckingham, reşedinţa reginei Elisabeta a II-a, la Londra. Bărbatul de 26 de ani care a rănit vineri seară poliţişti în faţa Palatului Buckingham era înarmat cu o sabie şi a strigat 'Allah Akbar', a comunicat sâmbătă poliţia britanică.

Bărbatul arestat vineri şi-a îndreptat autovehiculul pe care îl conducea spre o maşină a poliţiei, oprindu-se în faţa ei într-o zonă din apropierea Palatului Buckingam. Poliţişti neînarmaţi au încercat să-l captureze pe şofer, aflat singur în maşină, şi care s-a aplecat pentru a lua 'o sabie de 1,2 metri aşezată în faţa scaunului din dreapta'.

În momentul incidentului, regina Elisabeta a II-a se afla la reşedinţa sa din Scoţia, Castelul Balmoral.

Atacul de la Londra a avut loc la două ore după o agresiune cu cuţit asupra unor militari la Bruxelles. Autorul, un belgian de origine somaleză, a fost ucis de forţele de ordine, iar atacul a fost revendicat sâmbătă seara de gruparea Stat Islamic (SI).Agerpres