Un avion Airbus A310 al companiei Yemenia, care a decolat de pe aeroportul parizian Roissy, a dispărut în noaptea de luni spre marţi între Yemen şi insulele Comore, având 147 de persoane la bord, a declarat o sursă aeroportuară, informează Mediafax.

Avionul a părăsit luni, la ora 08.55 (09.55 ora României), aeroportul Roissy, pentru a se îndrepta către Marsilia, apoi către Sanaa, în Yemen. Acesta a decolat ulterior în direcţia Moroni, din Insulele Comore, unde urma să ajungă marţi, la ora 01.00 (02.00 ora României). Avionul a dispărut de pe ecranele radarelor, potrivit sursei citate.

O celulă de criză a fost activată la Roissy, la scurt timp după ora 05.00 (06.00 ora României), potrivit acestei surse. Pentru moment nu se ştie naţionalitatea pasagerilor aflaţi la bord.

Acesta este cel de-al doilea incident în care este implicat un avion Airbus în decurs de o lună. În noaptea de 31 mai spre 1 iunie, un alt avion Airbus A330, aparţinând companiei Air France, a dispărut deasupra Oceanului Atlantic, cu 228 de persoane la bord.

UPDATE: Cadavrele unora dintre cele 153 de persoane aflate la bordul avionului Airbus A310-300 al companiei Yemenia, care s-a prăbuşit în ocean în apropiere de Insulele Comore, au fost reperate, a anunţat Aviaţia civilă din Yemen, informează Mediafax.

„Au fost văzute cadavre plutind pe suprafaţa apei, iar o pată de carburant a fost reperată la circa 16-17 mile marine de Moroni”, capitala insulelor Comore, a declarat un oficial din cadrul Aviaţiei civile, Mohammad Abdel Kader, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Sanaa.

Un număr de 66 de cetăţeni francezi din cei 153 de pasageri şi membri ai echipajului, se aflau la bordul avionului.

UPDATE 2: Un supravieţuitor a fost găsit la locul accidentului avionului Airbus A310-300 al companiei Yemenia, care s-a prăbuşit, în noaptea de luni spre marţi, în largul Insulelor Comore, a declaratun oficial de rang înalt din cadrul companiei yemenite.

„A fost găsit un supravieţuitor”, a declarat Mohammad al-Soumairi, directorul general adjunct al companiei Yemenia, adăugând că „trei cadavre au fost recuperate” în timpul operaţiunilor de căutare.

SURSA: Mediafax