El a cumpărat în urmă cu doi ani un teren de 36.000 mp de la un grup de investitori israelieni care intenţiona să ridice acolo un ansamblu cu 1.260 de locuinţe. Compania de la care Cohen-Hoshen a cumpărat terenul, Ram West Investiţii, a intrat anul trecut în insolvenţă la cererea Alpha Bank, printre acţionarii săi regăsindu-se şi Moshe Charash, implicat şi în proiectul rezidenţial Seven Hills din cartierul Militari.

Noul proprietar al terenului vrea să înceapă, într-o primă etapă, construcţia a două blocuri cu patru etaje şi 34 de apartamente fiecare, la un cost de investiţie de 600-650 de euro/mp.

„Vrem să construim pe acest teren un total de 200 de apartamente care presupun o investiţie de circa 8 mil. euro, ce va fi susţinută din fonduri proprii. Avem opţiunea de a cumpăra un teren adiacent, în spatele celui pe care îl deţinem, care ne-ar permite să extindem proiectul la 800 de apartamente“, a declarat Isaac Cohen – Hoshen, proprietarul Hoshen Holdings.

CITIŢI ŞI Shimon Galon: „Nu cred că cineva din piaţa imobiliară mai face bani“

Proiectul, denumit Reveria Pallady 43, va avea în componenţă studiouri duble, apartamente cu două şi trei camere.

Isaac Cohen şi fiul său Dvir Cohen Hoshen sunt, alături de David Flusberg, fondatori ai companiei Adama, care a dezvoltat până acum în România şi în regiune peste 1.700 de apartamente. În 2011, grupul austriac Immofinanz a devenit unicul acţioanar al companiei, după o tranzacţie de 42,43 mil. euro, în urma căreia cei trei co-fondatori s-au ales cu câte 675.000 de euro fiecare.

Între timp, Isaac Cohen, împreună cu mai mulţi parteneri şi investitori, a dezvoltat proiecte imobiliare în New York, Strasbourg şi Berlin.

Omul de afaceri mai controlează şi ferma de lapte Koplax din localitatea Gorgota, judeţul Prahova, alături de firma cu capital israelian Jesselson Investments. Până la închiderea fabricii de lactate cu capital israelian Tnuva, în 2011, ferma lui Cohen era unul dintre furnizorii de lapte ai acesteia. Ferma, în care investitorul a plasat circa 10 mil. euro, are circa 1.000 de vaci exploatate pentru lapte şi se află în topul celor mai mari proprietari de bovine din ţară. Acum Koplax este unul dintre furnizorii Danone. Ferma a fost pe pierdere între 2006 şi 2013, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.