Fostul mare sportiv vorbește despre un proiect important, un ”Sport Hub” care va fi lansat într-o lună, menit să creeze oportunități pentru sportivi. ”Este o oportunitate pentru fiecare persoană, companie sau club sportiv care își dorește să lanseze proiecte în sport. Hub-ul se orientează către mulțime, către grup.  E un proiect generat de nevoia sportului. Oamentii trebuie să știe că pot avea beneficii din acest lucru”, declară Virgil Stănescu.

Așadar, despre proiectul Steaua CSM Eximbank în care se implică acum, fostul sportiv spune că era mai mult decât necesar într-o țară care nu are cultura sportului, așa cum se întâmplă în alte țări.

”Sportivii duc lipsă de reorientare profesională. Trebuie să ne pregătim cu ani înainte de a ne lăsa de sport. Confortul pe care îl ai ca sportiv consacrat îți oferă calități de care orice societate are nevoie.  La 35 – 36 de ani, fără o experiență  în muncă, e greu să te reorientezi”, punctează el.

Cu alte cuvinte e important să faci și sport și școală. ”Pentru mine a fost ușor să renunț la sport pentru că mi-a plăcut calea pe care urma să merg. Am lăsat viața sportivă și am mers către management sportiv, acolo unde m-am pregătit sa merg. Eu am vrut să jucător de baschet și am devenit. Am avut succes. Dar deodată nu mai ești, deodată s-a schimbat toată lumea”, detaliază Virgil Stănescu.

În altă ordine de idei, în România este greu să ții pasul cu investițiile internaționale, în contextul în care la nivel internațional, sportul este de departe cel mai benefic pentru investiția făcută. Este greu deși avem sportivi valoroși. Și aici nu trebuie luat în calcul fotbalul, care este cel mai promovat prin comparație cu celelelate tipuri de sport. Sportivi valoroși sunt și în baschet, de exemplu, câteva nume fiind Titus Nicoară, Bogdan Popescu, Cătălin Burlacu, Vlad Moldoveanu.